• Angela van den Brink

Beweging op elk niveau, iets voor jou?

Afgelopen week liep ik een ochtend mee met Esther van der Salm.

Esther is een persoonlijk coach volgens de Mindful Run methode. Om zo meer te weten

te komen over wat haar coaching nu eigenlijk inhoudt. Als je denkt aan 'Mindful Run' denk je al gauw aan een zweverig gebeuren. En dat is nou juist wat ze niet doet. Een traject bij Esther


houdt veel meer in. Wat bijvoorbeeld op de site www.bewegingopelkniveau.nl staat, 'heb jij behoefte aan rust in je hoofd en rust in je lijf? Heb jij het gevoel altijd maar door te moeten gaan en altijd 'aan' te staan? Slaap je onrustig en kost het je moeite op gang te komen? Zit je misschien al lange tijd niet op de juiste werkplek? Of lijkt niets jou meer enthousiast te maken en ervaar je, als je héél eerlijk bent, jouw leven als oppervlakkig?'' Deze zinnen geven goed weer waar Esther voor staat. Want laten we eerlijk zijn, de maatschappij gaat ontzettend snel en wij hebben het gevoel overal aan mee te 'moeten' doen. Wat als gevolg heeft, dat je het soms even niet meer weet. En al lijkt het gras altijd groener aan de overkant, geloof me ik heb geleerd de afgelopen jaren dat dat nou juist niet zo is.Door bepaalde dingen te accepteren en er zeker ook aan te werken blijf je de juiste balans in het leven houden. Want lekker in ons vel zitten is niet zo vanzelfsprekend.


Nu heb ik een tijd geleden al samen met Tijmen een traject bij haar gedaan.

Op dat gebied wist ik uiteraard wel wat zij deed, maar voor ons was Esther meer een stok achter de deur om meer te gaan bewegen. En ik kan je vertellen, dat is destijds zeker gelukt! Ik heb maar liefst 8 km achtereen kunnen rennen waarvan ik gedacht had dat nooit te kunnen behalen. Misschien is het voor jou niet veel, maar je moet je voorstellen dat ik al hijgend een trap op liep ;)

Enfin, ik sprak met Esther af, om dieper op haar coaching trajecten in te gaan en dit voor jullie op te schrijven én te vloggen, je kunt >hier< de vlog nog eens terug bekijken. Esther is immers al een begrip in Monnickendam en omgeving vanwege haar coaching trajecten die je individueel

kunt volgen. Al vele klanten zijn bijvoorbeeld na een burn-out weer aan het werk gegaan.

Wat Esther daarnaast regelmatig organiseert, is een 5-weekse cursus in groepsverband. In de cursus maak je kennis met de methode zonder je verhaal te doen maar wel lekker tot jezelf komt. Laagdrempelig dus. Het mooie is dat je lekker bezig bent in de natuur en weer even terug gaat naar wat belangrijk is. En juist dat stukje is zo belangrijk.

We zouden elkaar ontmoeten op het Hemmeland.


Dit is een recreatiegebied bij ons in de buurt (Monnickendam) Je hebt daar stranden, looppaden, honden uit laat plekken, een restaurant en meer. Een prachtige plek dus om daar aan de slag te gaan. Overigens werkt Esther binnen een straal van 40 km. Benieuwd waar?


Check dan even haar website >hier< . Samen liepen we naar de steiger waar we ook genieten van een kopje thee. Voor diegene die Esther nog niet kennen. Esther heeft altijd een klein rugzakje mee waar ze letterlijk alles uit tovert. Van sport accessoires tot een thermoskan met thee en toebehoren. Ik noem deze tas dan ook " The Magic Bag'. ;-)
Uit de 'Magic Bag' toverde ze dit keer een thermoskan thee en twee matjes om op te gaan zitten. We namen allebei plaats en kletsen wat bij. Ik vroeg Esther naar bijzondere verhalen. Eigenlijk zijn het er veel, veel verhalen met een goed eind vertelde Esther. Verhalen van mensen met


uiteenlopende klachten of die tegen bepaalde dingen aan lopen in het leven.

Zo ga je, tijdens een traject van 6 weken (twee uur per week) de buitenlucht in en werk je aan je ademhaling, beweging, het emotionele en/of fysieke herstel. Aan bod komt Mindfulness, yoga en NLP. Waar de één een psychiater opzoekt, zoekt de ander Esther op. Want zeg nou zelf alle ballen hoog houden valt toch ook niet mee?


Als verassing kreeg ik aan het einde van ons gesprek een bodyscan.

Ik moest even denken wat dit ook alweer inhield. Maar eenmaal bezig wist ik het weer. Het 'even-niet-denken-aan-je-boodschappenlijstje'.

Dit hield in, lekker losjes zitten op een houding wat makkelijk voor je is. In dit geval zaten we nog op de steiger en bungelden mijn benen nog nét boven het water.

Ik sloot mijn ogen en Esther vertelde precies wat ik in mijn gedachte mee kon doen. Van top tot teen loop je alles na om eventuele spanning los te laten. Na een min of 10 mag je je ogen weer opendoen en heb je het gevoel alsof je uit een heerlijke slaap bent gekomen.

Heerlijk, ik kon de dag weer goed beginnen!


Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van deze blog? Of na het zien van mijn vlog, dan kun je vrijblijvend contact opnemen met Esther voor meer info. Zie onderstaand alle links.


Bedankt voor het lezen van mijn blog en ik hoop je snel nog eens terug te zien!


Liefs, Angela


Website: www.bewegingopelkniveau.nl


Contact, advies:

www.bewegingopelkniveau.nl/contact/


Agenda/ aanmelden 5-weekse cursus mindful run of mindful walk in groepsverband:

www.mindulrun.nl/monnickendam


Wanneer Monnickendam of het Twiske te ver weg is naar je zin, hierbij agenda van overige instructeurs. Dus ook bij jou in de buurt (NL + BE)

www.mindfulrun.nl/startdata-mindfulruncursus/
0 reacties