• Angela van den Brink

Onze vakantie naar Curacao met 3 kids

Bijgewerkt: 25 feb 2019

Wauw, wauw en nog eens wauw! Wat een geweldige vakantie hebben we gehad op het mooie eiland Curacao. Hagelwitte stranden en diep blauwe zeeen. Alles is precies zoals ik van te voren had gelezen en opgezocht. Wat eigenlijk nog veel fijner is aan het eiland, is de relaxte sfeer die daar hangt. Komt het vandaag niet dan komt het morgen wel. Het is zelfs zo dat Curacao geen Burn Outs kent of stress bijvoorbeeld wat maar heel weinig voorkomt.

Stiekem zijn wij geen strand mensen. Ik heb zelfs een hekel aan het zand wat altijd overal in én tussen zit ; ) Maar voor Curacao geldt dat dus niet. Elke dag zijn wij naar het strand geweest met

veel plezier. De meiden hadden een emmertje en een schepje en Dj had zijn bal. En uiteraard de snorkels waar ze veel plezier van hadden.

Eén tip voor als je naar Curacao op vakantie gaat, koop een snorkel of zo een speciaal masker met een bril en snorkel in één, in Nederland.

Dit scheelt al gauw de helft van de prijs met daar.

Eigenlijk hebben wij altijd in de vakantie wel een hotel met daarbij ontbijt of all inclusive.

Dit keer niet, we hadden een bungalow met keukentje, vaatwasser, koelkast etc. En potverdorrie wat was dat ideaal zeg met kinderen. Ontbijten wanneer we dat wilden. Afgebakken broodjes kon je gewoon bij de Appie om de hoek halen. En in de middag aten we lekker bij het strand of in een kek strandtentje. Ook hebben we een aantal keer pannenkoeken gebakken in het huisje. Waar de overgebleven pannenkoeken tevens weer de volgende ochtend als ontbijt diende. Heerlijk! Niets moet alles mag op Dushi Korsou.

Voordat we op vakantie gingen heb ik me natuurlijk ingelezen over het eiland zelf, wat de leukste hotspots waren en de plekken waar je dus echt niet moet komen. Want die zijn er ook! Bepaalde wijken kun je beter vermijden las ik overal. Hier schrok ik best wel van. Jeetje is het dan zo crimineel daar op dat mooie eiland? Is het daar s'avonds een ghetto?! Lieve lezer, ik kan je vertellen uit eigen ervaring, NEE! Ik heb daar he-le-maal niets van meegekregen. Moet wel eerlijk zeggen dat ik waardevolle spullen toch thuis had gelaten uit voorzorg.

Maar hey, in Nederland ga je s'nachts toch ook niet bepaalde wijken in Nederland opzoeken?!


Het enige wat niet helemaal soepeltjes verliep was de heen vlucht. We zouden met een boeing 787 (dreamliner) vliegen maar door een bommelding op Bonaire moest ons vliegtuig uitgekamd worden. Enfin, wij vlogen dus met een heel andere maatschappij waarvan ik de naam niet eens meer weet. En het toestel was van voor de oorlog. De aantal mensen die ingecheckt waren konden niet allemaal mee dus er werd een som geld aangeboden voor als je de vlucht van de volgende dag zou pakken. Wij stonden daar met 4 koffers, 3 kinderen en heel veel zin om op vakantie te gaan dus ik bedankte de mevrouw netjes. Wij zouden gewoon op die dag naar Curacao gaan!

Toen het volgende, één ieder die een upgrade had gedaan of zelfs business zou vliegen kon dat vergeten. Heel het vliegtuig vloog economy. Bij sommige gezinnen was de sfeer om te snijden! Zo stond er een gezin voor ons bij de bali die voor hun baby ook een eigen stoel had gereserveerd omdat het een lange vlucht betrof. Die stoel kregen zij uiteindelijk niet (terwijl daar wel voor betaald was) omdat het hele vliegtuig moest inschikken.

Ik kan je vertellen dal al met al de hele vlucht (uiteindelijk 12 uur in het vliegtuig gezeten) meeviel! En terug helemaal, toen sliep ons hele gezin in de mooie dreamliner 787 van TUI.


Ik kan je echt vertellen dat dit onze mooiste vakantie is geweest. Zoveel leuks te doen op Curacao. In een volgende blog post zal ik de top 10 leukste bezienswaardigheden van Curacao vertellen! En héél misschien komt er nog een losse blog over tips die je moét weten voordat je vertrekt en tijdens je verblijf, maar alleen als jullie dat leuk vinden ; )


CURACAO DECEMBER 2018


Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik heb er mega veel zin om leuke artikelen/blogposts voor jullie te gaan schrijven in 2019! Ondertussen ben ik achter de schermen druk bezig om een lancering te organiseren voor mijn nieuwe website/blog waarvoor ik ook een VIP ticket ga weggeven. Wil jij hier kans op maken? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief zodat je niets mist! En de laatste nieuwtjes direct in je mailbox ontvangt!


AYO, te despues! (betekent Tot ziens! In het papiamento)


Liefs, Angela!

XoXo


0 reacties