• Angela van den Brink

Pigment, moedervlekjes & littekens verwijderen

Vorige week onderging ik een VPL-Laser behandeling bij The Face & Body Boutique op de Zuid as. Een relatief nieuwe kliniek op een top locatie. Maar wat houdt een VPL-laser behandeling eigenlijk in?! Hieronder leg ik je precies uit wat de behandeling met je huid doet.


Variable Pulse Light Laser zoals het voluit heet is een methode die toegepast kan worden op bijna elk deel van het lichaam. Door de lichtflitsen denkt je huid dat het beschadigd is, waardoor je huid extra collageen gaat aanmaken. Door deze flitsen zal de huid een boost krijgen zonder haar echt te beschadigen. Hoe meer collageen de huid heeft, hoe gladder de huid zal zijn.


Voor deze huidproblemen is de VPL laser behandeling geschikt:


* Fijne rimpels

* Grove huidstructuur en grove porien

* Acne

* Gesprongen haarvaatjes/ couperose

* Roodheid van de huid

* Pigment- en ouderdomsvlekjes

* Verlies van elasticiteit


De behandeling zelf ( van alleen het gezicht enkele plekjes) duurde bij mij hooguit 10 minuten.

En dan de grote vraag! Doet deze behandeling pijn?

Om heel eerlijk te zijn, nee het doet niet echt pijn maar je voelt wel de warmte van de laser.

In eerste instantie schrik je van het licht, en denk je dat je een soort van schokjes krijgt, wat natuurlijk niet zo is. Sommige plekken in het gezicht zijn ietwat gevoeliger dan andere.

Zo vond ik het onder de ogen iets gevoeliger.


Na de behandeling krijg je een créme opgesmeerd wat lekker verkoelend aanvoelt.

Eenmaal weer buiten ging dat prima en had ik nergens last van.

De plekjes zijn de eerste dagen veel donkerder als dat ze waren. Maar daarna korrelt het er vanzelf af en komt er een mooie gladde huid onder vandaan. Wel is het belangrijk om de eerste twee weken niet in de zon te gaan en goed te smeren met de creme die je meekrijgt.


Of ik het aan zou raden? Ik kan oprecht met een 'ja' antwoorden. Deze behandeling is zeer goed te doen. En de plekjes die je weg wilt hebben zijn dan ook echt verdwenen. Tevens is het mooi meegenomen dat de huid zich verstrakt.


Wil je zien hoe deze behandeling in zijn werking gaat? Dan kun je >hier< de vlog zien waarin ik de hele behandeling film.


En wil je meer informatie over de behandeling? Kijk dan even op de website van The Face & Body Boutique >hier<


Liefs, Angela

De laatste foto is van de dag era, toen ik er make-up overheen had gedaan. De donkere plekjes waren toen al heel minimaal zichtbaar omdat het bedekt was met foundation. Je mag het namelijk camoufleren met make-up.0 reacties